Olikhetens resurser

Olikhetens resurser
Olikhetens resurser, är en ny lätt läst bok, för att ge Dig mer och fler givande, kreativa, roligare, mångkulturella möten.

Den ger möjlighet att bygga mångkulturella broar, för interkulturell kommunikation. Du får också möjlighet att fundera över den svenska kulturen och vårt sätt att kommunicera samt ”höra” olika röster av nysvenskar från världens alla hörn.

Om du vill veta mer om vad som händer med individen i en gruppkultur. Hur man med enkla medel kan undvika kulturkrockar. Vilken betydelse din egen ryggsäck och kultur har i ett interkulturellt möte. Hur viktigt det är med rätt tolk i olika situationer. Och mycket mer. Ja då är den här boken något för dig.

Syftet med boken är att istället för rädsla och en känsla av okunskap i mötet med individer från främmande kulturer, ge trygghet. Och att se möjligheter istället för hinder. Vilket gör tillvaron lättare och mer berikande i vår globaliserade tillvaro.

Boken har jag skrivit direkt till dig för att användas oavsett om du studerar, är entreprenör, arbetar i det officiella Sverige eller är privat person.

Den kan även läsas som en separat fördjupning av avsnittet Interkulturell kommunikation i boken ” Jag har solen i ansiktet så jag ser inte vad du säger”.

Olikhetens resurser kan Du beställa direkt av mig genom kontaktformuläret. här kostar boken175 kr inkl moms, plus frakt. Finns även att köpa via Nomenförlag Books on Demand, www.books-on-demand.com  eller www.adlibris.com , www.cdon.com, www.bokus.com   alt. i den "vanliga" bokhandeln.

Önskar Dig en givande läsupplevelse/Ingrid

Några kommentarer om boken på facebook:

"Helt tagen av din bok, som jag håller på att läsa. Den har alla ingredienser, lättläst, spännande och personlig. Ett verkligt fynd som berikar". / Ingeborg Oléni

"Tack för boken Ingrid. Den är oerhört intressant, viktig och lättläst!" / Gunnar Abrahamsson

 

Recensioner

Denna vecka har jag läst facklitteratur; ”Olikhetens resurser”.

Allas lika värde ligger mig varmt om hjärtat och att alla behandlas väl. Kommunikation är en viktig del för att undvika hat, ”mitt och ditt”. Den är viktig mellan främlingar men också mellan personer som känner varandra väl. Viktig men svår. Därför har jag med stort intresse läst ”Olikhetens resurser” av Ingrid Oscarsson Ling.

I boken förklarar Ingrid Oscarsson Ling  lugnt och stilla, utan att använda stora ord, t.ex. risken med att generalisera. Hon vänder direkt till läsaren ”Har du tänkt på att …”. På ett enkelt och lättförståeligt sätt berättar författaren om historia, beteenden och annat.

Boken börjar med vad man som individ har med sig i sin ryggsäck. Den får igång en tankeprocess. Att minska rädsla för andra kulturer genom att börja se sin egen och var den kommer från. Ödmjukhet. Icke-verbal kommunikation i form av kläder, tonfall och mimik. Att lyssna. Jag upplever boken nästan som en serie möten, eller vänliga terapisamtal.

Boken får mig att tänka efter och blir mer intressant ju längre jag läser. Skrattar gott åt citatet från Arne Järtelius, ”Ett underligt folk”, hur en afrikan på besök i Sverige skulle kunna se på våra seder och bruk med vänlig förundran. Utöver att läsa boken av rent intresse, som jag gjort, kan jag tänka mig att den är lämplig som utgångspunkt för samtal i t.ex. studiecirklar om kommunikation.

Ingrid Oscarsson Ling  är sjuksköterska, omvårdnadspedagog samt driver  IOLing 3R. Hon har tidigare givit ut ”Jag har solen i ansiktet så jag ser inte vad du säger”.

Recension av författare Eva Ullerud April-14